Eerste zonnebatterijen voor smartphones gaan over de toonbank

Dit voorjaar stelde de Waalse start-up Sunslice de eerste prototypes van een zonnebatterij voor smartphones voor, vandaag liggen de eerste exemplaren in de winkelrekken.

Fran Herpelinck | 12 december 2018
Photon Nature

De batterij van de twee jonge Waalse ondernemers achter Sunslice is gekoppeld aan een uitklapbare set zonnepaneeltjes. Op zakformaat zijn ze handig mee te nemen. Afhankelijk van de zonnesterkte laden ze de zonnebatterij in 3 tot 5 uur volledig op. Een standaard smartphone laadt via de batterij in anderhalf uur voor 85 procent op.

Volwaardig gamma

Met het ontwerp ontwikkelde Sunslice een slimme oplossing voor een alledaags luxeprobleem: een lege smartphonebatterij. Het Waalse collectief ging in november 2017 aan de slag, nadat het fondsen vergaarde via een campagne op webplatform Kickstarter. Met de steun van het Waalse investeringsfonds W.IN.G. groeide enkele prototypes uit tot een volwaardig gamma, dat onder meer bij FNAC en Vanden Borre in de rekken ligt. Naast een uitklapbare batterij ontwikkelde het bedrijfje ook een oplader in portefeuillevorm en een ultralichte zonnebatterij.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!