MVO

Dit zijn de winnaars van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports

Het Instituut voor de Bedrijfsrevisoren heeft voor de twintigste keer de awards uitgereikt voor de beste duurzaamheidsverslagen. Wij zetten de winnaars op een rijtje.

Inès Aoun | 26 januari 2021
Award Duurzaamheidsverslaggeving

Met de steun van onder andere het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (zie kader), belonen deze awards de organisaties die, naast hun financiële gegevens, ook op een innovatieve en transparante manier communiceren over hun sociale en milieugebonden ambities en resultaten. Want hoewel alleen organisaties van groot maatschappelijk belang (zoals beursgenoteerde bedrijven, banken en verzekeringsmaatschappijen) in heel Europa verplicht zijn om een niet-financieel rapport te publiceren, brengen ook meer en meer kmo's, start-ups en overheidsbedrijven een verslag uit. Maar liefst 51 organisaties zonden hun duurzaamheidsverslag in.

Winnaars

Dit zijn de winnaars van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports:

Workshops

Volg ook zeker de workshops die volgen in februari en maart die in het kader van de awards georganiseerd worden:

  • 2 februari (12.00 – 13.30): Climate risk - reporting according to various internationally recognized standards/frameworks
  • 9 februari (12.00 – 13.30): How to integrate the SDGs in (sustainability) reporting?
  • 2 maart (12.00 – 13.30): Why awareness, training and compliance programs regarding corruption make the difference?

Wie organiseert de Awards for Best Belgian Sustainability Reports?

Het Instituut voor de Bedrijfsrevisoren organiseert de awardshow in samenwerking met het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, KBC Group, The Shift, UNIZO, UCM, Antwerp Management School, UWE, CCI Wallonie, Brussels Enterprises Commerce & Industry, de Kamer van Koophandel en Industrie van Eupen, Malmedy en Sankt Vith, MVO Vlaanderen en VOKA.

De jury bestond uit vertegenwoordigers van Umicore, VBO, IESEG Management School, HERW!N, FD Magazine, Universiteit Gent, Transparency International, Louvain School of Management, Pro Natura, IBR-IRE, Cap Conseil, ICHEC, FOD Economie, Forum ETHIBEL, Vlaamse Liga tegen Kanker, ABAF/BVFA, Slidingdoors, Antwerp Management School, Olivia & Julius bvb.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!