Distributiecentrum Lidl in Sint-Niklaas neemt 7200 zonnepanelen in gebruik

Lidl België heeft 1.600.000 euro geïnvesteerd in de installatie van 7200 zonnepanelen op haar distributiecentrum in Sint-Niklaas. De investering kadert in het voornemen van de supermarktketen om 12,5 procent van haar energieverbruik zelf op te wekken tegen 2020. Binnen dezelfde termijn wil Lidl honderd winkels voorzien van oplaadpunten voor auto’s en elektrische fietsen.

Koenraad Coel | 12 april 2019
Zonnepanelen Lidl
© Lidl België

De nieuwe zonnepanelen in Sint-Niklaas leveren jaarlijks 1730 megawattuur. Dat komt overeen met het jaarlijks verbruik van zeshonderd gezinnen of een derde van het verbruik van het distributiecentrum. Met het nieuwe park erbij heeft Lidl ondertussen 19.120 zonnepanelen op drie van haar vijf Belgische distributiecentra. Op de daken van de Lidl-winkels in België en Luxemburg liggen nog eens 34.000 zonnepanelen.

Verhoogd tempo

Begin 2016 waren er in ons land nog maar vier Lidl-filialen met zonnepanelen. Sindsdien plant de keten nieuwe installaties op ongeveer twintig winkels per jaar. Ondertussen heeft ze zo al 270.000 vierkante meter aan zonnepanelen geïnstalleerd. Lidl wil als internationale winkelketen een voorbeeldrol opnemen. Dat ze haar doelstellingen haalt, toonde Lidl eind vorig jaar nog door alle Nederlandse filialen - op schema - aardgasvrij te maken.

Bron: Lidl België

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!