De Lijn, MIVB, NMBS en TEC promoten intermodaliteit op het Autosalon

Van 19 tot en met 21 januari kun je op het Autosalon de toekomst van de mobiliteit ontdekken. Je maakt er niet alleen kennis met de nieuwste snufjes van de wagens die de komende maanden van de band zullen rollen, in Paleis 10 komen ook alternatieve mobiliteitsoplossingen aan bod. De Lijn, MIVB, NMBS en TEC promoten er samen de 'MOBIB Experience'.

Lien Moris | 16 januari 2019
Kind Mobib
De Lijn

Automobielfederatie FEBIAC organiseert in de marge van het 97ste Autosalon het initiatief #WeAreMobility in Paleis 10. Bezoekers maken er kennis met nieuwe stedelijke mobiliteitsoplossingen, zoals voertuigdelen, intelligente parkingsystemen en technologieën die het combineren van vervoersmiddelen vergemakkelijken.

Tijd voor jezelf

Voor die gelegenheid hebben De Lijn, MIVB, NMBS en TEC samen een gemeenschappelijke digitale ruimte ontworpen om de troeven van intermodaliteit via het openbaar vervoer in de verf te zetten. In een tunnel maakt de bezoeker een virtuele reis door België met de verschillende vervoersmodi van de vier operatoren (trein, metro, tram en bus), compleet met de bijbehorende landschappen.

De boodschap die de operatoren willen meegeven? Reizen met het openbaar vervoer betekent tijd voor jezelf en tijdswinst doordat je de files vermijdt. Bovendien reis je veilig en draag je je steentje bij aan het milieu.

Gemeenschappelijke vervoerskaart

De Lijn, MIVB, NMBS en TEC bemannen elk een stand binnen de gemeenschappelijke ruimte in Paleis 10. Medewerkers staan klaar om vragen rond openbaar vervoer te beantwoorden en het openbaar vervoer te promoten. Er worden ook gratis MOBIB Basic-kaarten uitgedeeld. Die gemeenschappelijke kaart, die gebruikt wordt door de vier operatoren, vormt het symbolische toegangsticket voor de MOBIB Experience en kan daarna gebruikt worden om de intermodale ervaring voort te zetten buiten het Salon.

Bron: De Lijn

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!