Colruyt opent filiaal zonder fossiele brandstof

In de Regattawijk van het Antwerpse Linkeroever opent Colruyt morgen een filiaal dat volledig zonder fossiele brandstoffen draait.

Fran Herpelinck | 25 september 2018
Clp Winkelbeelden 004
Colruyt

Zo maakt Colruyt onder meer gebruik van warmterecuperatie om de winkelruimte te verwarmen. “Via restwarmte van de koelinstallatie kunnen we zelfstandig verwarmen, zonder fossiele brandstoffen. Bovendien kunnen we eenvoudig ons energieverbruik optimaliseren”, zegt gerant Wim Verstreken aan Het Laatste Nieuws. Het nieuwe Colruyt-filiaal is het eerste dat niet langer op fossiele brandstoffen draait.

CO2-uitstoot inperken

Sinds vorig jaar is Colruyt met een grootschalige renovatieronde gestart, om alle oudere winkelpanden tegen 2029 om te vormen naar lage-energiewinkels, die niet langer gebruik maken van fossiele brandstoffen. Op de 516 winkelpanden die Colruyt bezit, gaat het in totaal om 234 filialen. Via een investering van 75 miljoen euro hoopt Colruyt zo zijn CO2-uitstoot tegen 2029 met 4 procent te verkleinen. Concreet investeert het in bij-isolatie, luchtdichte afwerking en duurzame technieken, zoals warmtepompen, warmterecuperatie en koelinstallaties op propeen- of propaangas.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!