Colruyt geeft avocado's een beschermlaagje om ze langer vers te houden

Sinds deze maand verkoopt Colruyt Group avocado’s met een extra beschermlaagje. De Apeel-technologie houdt de vrucht tot twee keer langer vers door ze af te schermen van vocht en zuurstof.

Inès Aoun | 3 februari 2021
Avocados Apeel In Winkel 3

Een normale avocado blijft zo'n tien dagen goed. Uit tests van Colruyt Group blijkt dat de extra schil de avocado tot zeventien dagen vers houdt. Het is dus een relatief eenvoudige manier om voedselverspilling tegen te gaan.

Plantaardig laagje

Het beschermlaagje dat wordt aangebracht op de avocado’s is plantaardig gemaakt van bestanddelen uit de schil, pitten en fruitpulp van groenten en fruit. Het is geurloos, kleurloos en smaakloos. Je zult de extra schil dus niet met het blote oog zien, maar je kunt ze wel herkennen aan de Apeel-sticker.

Ondertussen bekijkt Colruyt Group of de technologie ook toegepast kan worden op andere fruit- en groentesoorten. Het Californische Apeel heeft ook coatings ontwikkeld voor citrusvruchten en appels.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!