MVO

CO2Logic stelt online hulpmiddel ter beschikking om CO2-voetafdruk te berekenen

Stel: je verwarmt je kantoor met aardgas. Wat is dan je CO2-uitstoot? Om dat te berekenen, moet je de emissiefactor van aardgas kennen. Maar die informatie zit vaak achter een betaalmuur. CO2Logic en EnergieID hebben een complete lijst samengesteld waarin je de emissiefactoren van onder andere gas, elektriciteit en benzine snel terugvindt.

Inès Aoun | 2 maart 2021
Co2Logic

Op de website CO2emissiefactoren.be vind je een up-to-date lijst van emissiefactoren. Een emissiefactor geeft de broeikasgasemissies weer die verband houden met een bepaalde activiteit. Die heb je nodig om je CO2-voetafdruk of carbon footprint – het volledige plaatje van de emissies die gelinkt kunnen worden aan de activiteiten van je bedrijf – te berekenen.

Berekening standaardiseren

Emissiefactoren kan je online opzoeken, al is niet alle informatie gratis. Bovendien kunnen de gegevens van bron tot bron verschillen. Met dit initiatief willen de partners de berekening van CO2-emissies standaardiseren.

CO2Logic en EnergieID stellen de lijst gratis ter beschikking. Hun doel is dan ook duidelijk: de CO2-uitstoot naar beneden krijgen. “Nog te veel bedrijven en organisaties praten over klimaatdoelstellingen, maar gaan niet over tot concrete actie. De nieuwe website moet hen daarbij een duwtje in de rug geven”, vertellen Antoine Geerinckx en Jan Janssen van CO2Logic.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!