CO2logic adviseert bedrijven over hoe ze hun plasticafval kunnen verminderen

CO2logic gaat bedrijven helpen om hun plasticverbruik terug te dringen. Organisaties die hun plasticafvalberg volledig wegwerken, krijgen een ‘Plastic Neutral’-label.

Inès Aoun | 17 maart 2021
plastic afval

Het klimaatadviesbureau CO2logic, dat bekendstaat om zijn advies over CO2-reductie, gaat bedrijven en organisaties adviseren over hoe ze hun plasticafval concreet kunnen verminderen. Het proces verloopt, net zoals bij het advies rond de CO2-vermindering, in vier stappen:

  • Stap 1: berekenen van de plasticvoetafdruk. De berekening stemt overeen met de nieuwe standaard die in februari 2021 is uitgebracht door het onafhankelijke internationale certificatiebureau Verra en het 3R Initiative.
  • Stap 2: zoeken naar manieren om het verbruik te verminderen via een life cycle assessment
  • Stap 3: het niet-reduceerbare en resterende plasticverbruik compenseren
  • Stap 4: eerlijk en transparant communiceren over de impact

Plasticneutraal

Bedrijven en organisaties die alle stappen hebben doorlopen, kunnen sinds de zomer van 2020 een ‘Plastic Neutral’-label verkrijgen. CO2logic lanceerde dat label in samenwerking met certificeringsbedrijf Vinçotte. “Zo’n label is een geweldige referentie voor grote bedrijven. Het is belangrijk dat alle cijfers exact zijn. Al te vaak zien we dat grote bedrijven onjuiste gegevens publiceren in hun jaarverslagen”, verklaart Michel Vandegard van Vinçotte.

Meer informatie vind je op de www.plastic-neutral-label.org

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!