CircleAid brengt duurzame inspiratie en ervaring samen

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en Vlaanderen Circulair hebben CircleAid gelanceerd. Dat is een gratis online platform voor ondernemers die een circulair idee op de markt willen brengen.

Koenraad Coel | 14 april 2020
CircleAid duurzame inspiratie
Op dit moment zijn er al zo’n dertigtal begeleiders actief op het platform.

Het nieuwe platform van initiatiefnemers OVAM en Vlaanderen Circulair richt zich zowel op duurzame start-ups als ervaren ondernemers die hun businessmodel willen bijsturen. Via de CircleAid website kunnen ze een begeleider zoeken die ervaring heeft met circulair ondernemen in een relevante sector. De beide partijen beslissen dan zelf hoe ze de samenwerking aanpakken: van advies verlenen tot een gezamenlijk traject. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in te tekenen op een groepstraject. Daarbij kiezen ondernemers een thema uit waarover ze iets willen bijleren, bijvoorbeeld circulair bouwen.

Aanmelden als begeleider

Op dit moment zijn er al zo’n dertigtal begeleiders actief op het platform. Het gaat zowel om gratis dienstverlening door organisaties zoals Cleantech Flanders als consultants die tegen betaling werken. Circulaire experts kunnen zich steeds aanmelden om hun diensten via CircleAid aan te bieden.

MVO

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!