CIFAL Flanders lanceert gratis online SDG Wegwijzer

Op het SDG-forum in Brussel, het multi-stakeholdersforum over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), lanceerde CIFAL Flanders met de steun van de Vlaamse overheid de eerste SDG Wegwijzer. Dat is een toegankelijke, Nederlandstalige vraag- en antwoordbrochure die organisaties op weg helpt om met de SDG’s aan de slag te gaan.

Inès Aoun | 12 oktober 2021
Cifal

De Verenigde Naties stelden in 2015 een plan op om grote problemen zoals de klimaatcrisis, honger en onrecht de wereld uit te helpen. Dit resulteerde in de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling, bestaande uit de 17 Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) die dienen als moreel kompas naar een betere en duurzamere toekomst.

Met nog negen jaar te gaan voor we de deadline van 2030 bereiken, biedt CIFAL Flanders samen met het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken van de Vlaamse overheid en Verso, en met de hulp van Pantarein Publishing (het moederbedrijf van Susanova) de SDG Wegwijzer aan.

De drempel verlagen voor bedrijven

De Wegwijzer is een laagdrempelige brochure met 85 vragen en antwoorden waar alle soorten organisaties (klein en groot, profit en non-profit) gebruik van kunnen maken. Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering : “Niet enkel de overheid heeft een rol te vervullen, ook bedrijven, ngo’s, onderwijsinstellingen, burgers… moeten hun schouders zetten onder de duurzame transitie. De samenwerking van al deze partners is van doorslaggevend belang voor de realisatie van de SDG’s.”

Consulteer de SDG Wegwijzer hier en leer in 85 vragen alles over de SDG’s in Vlaanderen.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!