MVO

Chemiereus Tessenderlo richt nieuw energiebedrijf op

Tessenderlo Development Services, zo heet het nieuwe energiebedrijf dat de Belgische chemiereus heeft opgericht. De chemiegroep wil zelf energie gaan produceren voor haar sites.

Ellen Vervoort | 24 april 2019
I Stock 000016467862 Xxxlarge
©IStock

De energie zou bedoeld zijn voor de gelatinefabriek in Vilvoorde, de plasticfabriek in Overpelt en de chemiefabriek in Ham. Wat de energieprojecten exact zullen inhouden, is nog niet duidelijk, maar hoofdaandeelhouder Luc Tack gaf in het verleden al aan dat hij wilde inspelen op de kernuitstap in ons land. “Gascentrales zijn onmisbaar om black-outs te voorkomen”, zei hij in 2018 in De Tijd.

25 procent

Eind vorig jaar maakte de chemiereus al bekend dat het bedrijf op een tiental jaar 30 ovens op zware stookolie zal ombouwen tot gasovens. Daarvoor is een investering van ongeveer 1 miljoen euro per oven nodig. De CO2-uitstoot van Tessenderlo zou daarmee naar eigen zeggen met gemiddeld 25 procent dalen.

In haar thuisstad Tessenderlo bezit de chemiereus al sinds 2011 de 425 megawatt-gascentrale genaamd T-Power.

Bron: De Tijd, Het Belang van Limburg

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!