Burgers kunnen investeren in zonnepanelen Decathlon-winkels

Sportretailer Decathlon bouwt in 2019 zonnedaken in Roeselare, Turnhout en Maasmechelen. Inwoners kunnen mee investeren in de hernieuwbare energie via een burgercoöperatie. Roeselare bijt de spits af.

Ellen Vervoort | 30 november 2018
Eq75Qgsi Decathlon Media Phototheque Magasin 2 1
Decathlon

De eerste 1000 zonnepalen komen op de vestiging in Roeselare en moeten eind januari 2019 operationeel zijn. Zowel werknemers, klanten van Decathlon als inwoners van Roeselaere kunnen participeren in het project door een aandeel te kopen in de burgercoöperatie. Een aandeel start vanaf 500 euro en heeft een verwacht rendement van 3 tot 6 procent Decathlon koopt de stroom zelf en ziet zo zijn energiefactuur dalen. De reststroom gaat op het net.

De helft van de winkels

De Gentse energieproducent GreenPulse staat in voor de ontwikkeling, financiering en het beheer van de Decathlonprojecten. Ook op de winkels in Turnhout en Maasmechelen komen zonnedakengefinancierd via een burgercoöperatie. Tegen midden 2019 zal de helft van de 34 Decathlonvestigingen in België beschikken over installaties voor hernieuwbare energie.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!