Brussels Airport ondertekent Circular Economy Commitment

Luchthavenpartners Skeyes, Brussels Airlines, TUI, DHL Aviation, Aviapartner en Brussels Airport engageren zich om de principes van de circulaire economie binnen hun bedrijf toe te passen. Ze hebben daartoe het Circular Economy Commitment ondertekend van de Leerstoel Duurzame Transitie, een initiatief van Antwerp Management School en Universiteit Antwerpen.

Inès Aoun | 26 maart 2021
VN pleiten voor duurzaam economisch herstel na corona

Het Circular Economy Commitment bevat geen specifieke targets, het gaat om een set van principes en ambities rond circulair ondernemen en innoveren. De bedrijven engageren zich om die principes te verweven in hun bedrijfsvoering en om andere partners in hun waardeketen te overtuigen om de stap te wagen.

Lerend netwerk

Er zijn drie focusdomeinen:

  • Afval-, materiaal- en energiestromen: bedrijven leren om hun stromen te meten, managen en transformeren.
  • Circulaire designprincipes: circulariteit moet aan de basis liggen van de ontwikkeling van processen, diensten en producten in bedrijven en organisaties.
  • Kennisdeling en monitoring: alle deelnemers aan het lerend netwerk delen informatie met elkaar.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company: “Deze crisis is een gouden kans om samen met al onze luchthavenpartners de noodzakelijke veranderingen te versnellen. Vandaag zetten we samen al een eerste concrete stap, met de ondertekening van deze Circular Economy Commitment, om zo het circulaire economie-principe te verankeren in onze werk- en denkwijze.”

Voor meer informatie over de Leerstoel Duurzame Transitie en de Circular Economy Commitment van de Antwerp Management School kan u terecht op hun website.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!