Brouwerijen maken ontsmettende producten

Brouwerijen, stokerijen en bio-ethanolproducenten mogen nu ook alcohol produceren om ontsmettende producten te maken. Minister De Backer - die de coronataskforce leidt - gaf daarvoor groen licht om het tekort aan handgels en andere desinfecterende producten voor essentiële sectoren op te lossen. Een aantal bedrijven anticipeerde al op de beslissing en kunnen onmiddellijk met leveringen starten.

Koenraad Coel | 1 april 2020
Bierketel Kevin Kristhian 29Z Mpab Sk Xo Unsplash

In de strijd tegen het coronavirus dreigt er een tekort aan ontsmettende producten zoals handgels. De nieuwe maatregel van minister De Backer is dan ook specifiek bedoeld om zorgverleners en werknemers in essentiële sectoren de nodige bescherming te geven. Zij kunnen terecht op de websites van de betrokken sectorfederaties: de Belgische Brouwers, Vinum Et Spiritus en de Belgian Bioethanol Association voor een lijst van producenten die de ontsmettende producten aanbieden.

Producenten zijn tevreden

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en de sectorfederaties zijn blij met de beslissing. Een aantal van hen hebben in afwachting van de aanpassing al stocks opgebouwd die ze onmiddellijk kunnen leveren.

Bron: fevia.be

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!