Belgische brouwerij produceert CO2-neutraal bier

Brouwerij Beerstorming uit Sint-Gillis lanceert een CO2-neutraal bier. Het bier, met de onuitspreekbare naam BS#0028 GMGK, is vanaf 1 maart verkrijgbaar in de handel.

Paul Gebruers | 9 februari 2018
Beerstorming co2 neutraal bier
Beerstorming

Beerstorming nam een pak maatregelen in de brouwerij om een CO2-neutraal bier te produceren. Zo schakelde het bedrijf over op groene stroom en gerecycleerde flessen. Toch blijft er in het productieproces een restuitstoot van CO2 over, die onvermijdelijk is. Om de impact van het productieproces op het klimaat volledig te neutraliseren werd gekozen voor CO2-compensatie in Oeganda.

Via het onafhankelijke klimaatadviesbureau CO2Logic geeft Beerstorming financiële steun aan het lokale klimaatproject Saving Trees. Dat project levert energie-efficiënte kookfornuizen aan Oegandese families. De fornuizen gebruiken de helft minder brandstof dan de traditionele toestellen in het land. 

Voorloper

“Het verkrijgen van het label garandeert dat dit bier CO2-neutraal is”, zegt Antoine Geerinckx van CO2Logic. “Dat werd bepaald volgens een nauwkeurige berekening, verschillende reductiemaatregelen en de compensatie van de huidige restuitstoot, in lijn met internationale standaarden voor CO2-neutraliteit.”

Beerstorming is de eerste Belgische brouwerij die een CO2-neutraal bier op de markt brengt. Het bedrijf wil hiermee zijn ambities om de klimaatimpact te verminderen in de verf zetten. Met het bier wil het een voorloper in ons land zijn. 

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!