Belgische bedrijven bouwen grootste zonnedak van de Benelux

Met een oppervlakte van 12,6 hectare en een capaciteit van ruim 18 megawatt, wordt het zonnedak in Venlo het grootste in de Benelux. Het project is een samenwerking tussen de logistieke vastgoedonderneming Heylen Warehouses en AG Real Estate, de vastgoedgroep van AG Insurance.

Ellen Vervoort | 12 februari 2020
Zonnedak Heylen Warehouses
Er komen 48.040 zonnepanelen op het dak van de logistieke site VE Commerce Campus in Venlo.
© Heylen Warehouses

De 48.040 zonnepanelen komen op het dak van de logistieke site VE Commerce Campus in Venlo in de Nederlandse provincie Limburg. De installatie rust op de schouders van de Belgische aannemer IZEN en ingenieursbureau Encon. Zij startten begin 2020 met de installatie, de oplevering staat gepland in juni. De vastgoedbedrijven investeren zo’n 15 miljoen euro in het project.

Lokaal verbruik

De volledige installatie zal evenveel elektriciteit produceren om 4500 gezinnen van stroom te voorzien. Dat is meer dan genoeg om het lokale verbruik van de magazijnen en kantoren op de site in te vullen. De rest van de stroom kan naar andere verbruikers in de buurt worden gestuurd.

Energietransitie

Het project maakt deel uit van de ambitie die Heylen Warehouses koestert om te investeren in hernieuwbare energie en zo een toegevoegde waarde te creëren voor de klanten die de logistieke sites huren.

CEO Philippe Deschilder: “De grootschalige campus, de samenwerking met verschillende partners en het Nederlandse investeringsbeleid, creëren een gunstig klimaat om volop in te zetten op energietransitie.” Heylen Warehouses investeerde al ruim 60 miljoen euro in hernieuwbare-energieoplossingen in zowel Nederland als België.

Bron: Engineeringnet, Solar Magazine

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!