Bedrijfswereld vraagt Europa om ontbossing streng aan te pakken

Vijftig Europese bedrijven, waaronder Ahold Delhaize, Carrefour, Lidl en Vandemoortele roepen Europa op om de wetgeving rond ontbossing en de afbraak van ecosystemen voldoende streng te maken. Het eerste wetsvoorstel van Europa over de problematiek wordt in september verwacht.

Inès Aoun | 24 juni 2021
Deforestation 2833688 1920

Om te voldoen aan onze Europese vraag naar producten als soja, palmolie, koffie, cacao … worden jaarlijks tienduizenden hectare regenwoud gekapt of wordt andere waardevolle natuur vernietigd. Om daar paal en perk aan te stellen, werkt de Europese Commissie aan een wetsvoorstel.

Gelijk speelveld

Vijftig Europese bedrijven - waaronder ook Belgische ondernemingen zoals Aigremont, Royale Lacroix, Vandemoortele, Lotus Bakeries, BASP - vragen dat de wet streng genoeg is zodat er effectief iets verandert op het terrein. Alle producten die schade veroorzaken moeten bovendien aangepakt worden. Op die manier wordt volgens de bedrijven een gelijk speelveld gecreëerd en wordt de duurzame keuze de standaard. De bedrijven hebben daartoe een ‘industry statement’ opgesteld.

Is duurzaam sourcen in lijn met je bedrijfsvisie en overweeg je om je aan te sluiten bij dit industry statement dan kan je voor meer info contact nemen met redactie@susanova.be. Wij brengen je dan in contact met de juiste personen.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!