Antwerpen lanceert een Klimaatpremie

De stad Antwerpen wil zich voorbereiden op de gevolgen van de klimaatverandering. Daarom lanceert ze voor het eerst een Klimaatpremie. De Sinjorenstad trekt daarvoor ruim anderhalf miljoen euro uit. De premie maakt deel uit van het Antwerpse Klimaatplan2030.

Inès Aoun | 28 januari 2021
Zicht_op_Antwerpen_vanop_Linkeroever
Visit Flanders

De premie is beschikbaar om daken te vergroenen, voortuinen, koeren of parkings te ontharden en regenwater te hergebruiken of lokaal te infiltreren. Schepen voor Leefmilieu Tom Meeuws: “Antwerpen is nog steeds een lappendeken van grijze daken, saaie gevels en versteende achtertuinen. Die stenen moeten eruit. Meer en meer mensen willen hun eigendom onder handen nemen maar weten niet hoe eraan te beginnen. Daar willen we met onze Klimaatpremie nu verandering in brengen.”

Voor iedereen

Niet alleen huiseigenaars kunnen de premie aanvragen. Ook bedrijven, verenigingen, scholen en organisaties, verenigingen van mede-eigenaren van appartementsgebouwen en zelfs buren, die de handen in elkaar slaan, hebben recht op steun als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. De premie bedraagt maximum 30.000 euro. Met dat bedrag kunnen bijvoorbeeld groendaken tot 2000 vierkante meter of onthardings- en vergroeningsacties op terreinen tot 3000 vierkante meter gefinancierd worden.

Alle voorwaarden, doelgroepen, praktische informatie en het aanvraagformulier staan op www.antwerpen.be/klimaatpremie.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!