Amazon maakt helft van verzendingen klimaatneutraal tegen 2030

Tegen 2030 moet de helft van alle Amazon-verzendingen CO2-neutraal zijn. Dat heeft de online retailgigant aangekondigd op zijn website.

Lien Moris | 20 februari 2019
Amazon Texas20 Wind20 Farm201
Amazon

Shipment Zero, zo heet het project dat Amazon lanceert. Op termijn mikt het Amerikaanse bedrijf op 100 procent klimaatneutrale verzendingen. Dat betekent dat de CO2-uitstoot die erbij komt kijken gecompenseerd wordt.

Hoe Amazon dat ambitieuze doel wil bereiken? De e-commerce-reus zal nog meer hernieuwbare energie gebruiken, meer pakketten laten afleveren met elektrische bestelwagens, en zijn leveranciers aanmoedigen om hun ecologische voetafdruk te verminderen, bijvoorbeeld door verpakkingen anders te ontwerpen.

Uitstoot bekendmaken

Later dit jaar zal Amazon zijn CO2-voetafdruk voor het eerst publiek maken. De online winkel heeft de voorbije twee jaar een model ontwikkeld om zijn voetafdruk in kaart te brengen en mogelijkheden te identificeren om de CO2-uitstoot over heel het bedrijf te verminderen.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!