Allereerste Belgische e-truck levert bier in Leuven

AB InBev heeft haar bier vandaag voor het eerst geleverd met een e-truck. Voortaan worden de leveringen in hartje Leuven niet meer uitgevoerd met een diesel- maar met een elektrische vrachtwagen.

Inès Aoun | 9 december 2020
Belgaimage 170984520 Full

De e-truck van Volvo is de eerste die in België rondrijdt. Onderdelen van de elektrische vrachtwagen worden overigens in Gent gemaakt.

Tot vijf keer duurder

AB Inbev gaat het voertuig gebruiken om haar bier te leveren in Leuvense supermarkten, ziekenhuizen en cafés. Met deze aankoop wil de bierbrouwer bewijzen dat het duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Fabio Sala, BU President AB InBev BeNeFraLux: "Ons doel is om tegen 2025 onze CO2-uitstoot in onze hele waardeketen met 25 procent te verminderen.”

De elektrische vrachtwagen is niet goedkoop. "Een e-truck kost ongeveer vijf keer zoveel als een dieselvrachtwagen, maar we zien het als onze verantwoordelijkheid om te investeren in een groenere toekomst. Van onze kant zullen we alles in het werk stellen om CO2-arme en -vrije vrachtwagens in heel Europa in te zetten."

AB InBev heeft ook al zeven CNG-vrachtwagens aangekocht, waardoor de CO2-uitstoot naar eigen zeggen met 20 procent wordt verminderd.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!