Plus Airbus en Renault Group bundelen krachten voor onderzoek naar elektrificatie

Airbus en Renault Group gaan kennis en ervaring uitwisselen om de elektrificatie van de luchtvaart en auto-industrie te versnellen. De samenwerking helpt Airbus bij de ontwikkeling van technologieën voor hybride vliegtuigen.

Lien Moris | 6 december 2022
Airbus En Renault Group Werken Samen Aan Elektrificatie Van Transport
Renault Group

Als deel van de samenwerking zullen de technische teams van Airbus en Renault Group technologieën voor energieopslag verder ontwikkelen. Want dat is een van de grootste uitdagingen voor elektrische voertuigen voor de lange afstand. De teams buigen zich over de optimalisatie van het energiebeheer en het verlagen van het gewicht van batterijen. Ze onderzoeken ook wat de beste manieren zijn om over te stappen van de huidige batterijcellen (geavanceerde lithium-ioncellen) naar solid state-batterijen, die twee keer zoveel energie moeten kunnen opslaan.

Er wordt ook gekeken naar de volledige levenscyclus van toekomstige batterijen, van productie tot recyclage. Op die manier wordt rekening gehouden met de CO2-voetafdruk gedurende de gehele levenscyclus.

Elektrisch vliegen

“Deze meer dan industriebrede samenwerking met Renault Group helpt ons bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie batterijen voor de elektrificatieplannen van Airbus”, zegt Sabine Klauke, Airbus Chief Technical Officer. “Het bereiken van netto nul CO2-emissie in 2050 is een unieke uitdaging die vraagt om samenwerking tussen meerdere sectoren en die samenwerking begint vandaag. De ervaring van Renault Group met elektrische voertuigen komt samen met onze eigen demonstraties van elektrisch vliegen. Dat versnelt de ontwikkeling van baanbrekende technologieën die nodig zijn voor toekomstige hybride vliegtuigen. Ook versnelt het de komst van algemene technische standaarden en regelgeving ter ondersteuning van schone mobiliteitsoplossingen die nodig zijn voor onze klimaatdoelstellingen.”

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.