MVO

Agoria lanceert MVO-paspoort

Agoria Vlaanderen heeft een MVO-paspoort gelanceerd voor haar leden. Het is een soort stappenplan om duurzame initiatieven meer geïntegreerd aan te pakken. Zij willen hiermee de technologische sector helpen maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Kathleen Van Goethem | 28 juni 2019
Development Icon 3335977 1920

Uit een bevraging van Agoria Vlaanderen kwam onder meer naar voren dat 90 procent van haar ondervraagde leden aangeeft dat ze (willen) bijdragen aan de milieu-en klimaatdoelen. Daarnaast zet 85 procent van de bedrijven in op diversiteit. 75 procent van de ondervraagden wil de komende drie jaar zijn CO2-voetafdruk verminderen of is daar al mee bezig. Toch blijken MVO-maatregelen voor vele, kleinere ledenbedrijven in de praktijk nog te ingewikkeld, zijn de initiatieven vaak van tijdelijke aard en ontbreekt het aan een overkoepelende strategie.

1900 bedrijven

Agoria Vlaanderen lanceert daarom het MVO-paspoort. Alle 1900 bedrijven (die zowat 300.000 werknemers vertegenwoordigen) kunnen er gebruik van maken. Het gaat om een downloadbare handleiding in pdf-formaat met tips en tricks dat zowel kleinere als meer ervaren bedrijven moet ondersteunen om inspanningen op gebied van duurzame ontwikkeling beter te integreren, te analyseren en zaken als een te hoge voetafdruk of gevaarlijke werkomstandigheden anders aan te pakken.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!