AB InBev print 3D-zitbanken van plastic bekers

AB InBev lanceert een pilootproject waarbij een 3D-printer plastic bekers recycleert tot zitbanken. Tegen 2025 wil de brouwer 100 procent van zijn producten verpakken in herbruikbare of grotendeels recycleerbare materialen.

6 juni 2018
Zitbanken Ab In Bev
AB InBev

Vorig jaar werd op Tomorrowland 500 kilogram aan plastic bekers ingezameld. Ook de festivalgangers droegen daarvoor hun steentje bij. Ongeveer 25.000 kampeerders kregen een recyclagekit met een PMD-zak en een grijze zak voor restafval, waardoor ze de mogelijkheid kregen om zelf te sorteren. De ingezamelde bekers worden nu afgebroken tot een materiaal waarmee geprint kan worden. 

De meubels krijgen een plekje op het kantoor van AB InBev in Leuven. “Voorlopig verkopen we de zetels niet”, liet Philippe Vandeuren, directeur Brands, Procurement and Innovation, aan De Standaard weten. Er komt wel een evaluatie om andere mogelijkheden te onderzoeken.

Tomorrowland

AB InBev werkte de voorbije jaren al samen met de organisatie van Tomorrowland, OVAM en FostPlus om festivalgangers te sensibiliseren rond afval en recyclage. Ook The One Project, een 360° platform dat plastic afval omvormt tot nieuwe, nuttige objecten door middel van 3D-printing, werkte al samen met de bierbrouwer. Vorig jaar konden Tomorrowland-gangers PET-flesjes inzamelen waarvan ter plaatse flesopeners werden gemaakt.

De mobiele 3D-printer zal ook deze zomer actief zijn op de festivals Tomorrowland en Pukkelpop. In september volgt er een demonstratie aan essenscia, de federatie van de chemische industrie.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Voor de bierbrouwer past het pilootproject binnen het duurzaamheidsbeleid. In maart lanceerde AB InBev wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen. Daarin staat dat de brouwer tegen 2025 100 procent van zijn producten wil verpakken in herbruikbare of grotendeels recycleerbare materialen.

Bron: AB InBev

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!