Plus AB haalt 127.000 euro op voor zonnepanelen via crowdlending-platform van Bolt

Op minder dan 24 uur tijd heeft de Brusselse concertzaal AB voldoende geld opgehaald voor de aankoop en installatie van zonnepanelen op haar dak. Particulieren konden in het project investeren via het nieuwe crowdlending-platform van Bolt.

Lien Moris | 5 april 2023
Ab Zonnepanelen C Bolt
Bolt

Al enkele jaren neemt de Ancienne Belgique 100 procent groene stroom af en nu gaat het nog een stapje verder: verspreid over het volledige dakoppervlak van AB zal ze binnenkort 221 zonnepanelen installeren. Met die installatie zal de concertzaal een groot deel van haar energieverbruik zelf kunnen opvangen. Dat bespaart niet alleen in kosten, maar vermindert ook de CO2-impact.

Voor de aankoop en de installatie van de zonnepanelen is in totaal zo’n 127.000 euro nodig. Dat bedrag heeft AB op minder dan 24 uur tijd opgehaald via het nagelnieuwe crowdlending-platform van Bolt. Bolt betaalt de investeerders, inclusief winst, terug over een periode van zeven jaar.

Begeleiding bij investeringen

Bolt is het eerste energieplatform voor lokale, groene stroom in België. Het bedrijf liet zich al opmerken door hernieuwbare energie te voorzien op festivals als Rock Werchter en Sfinks Mixed. De samenwerking met AB is hun allereerste crowdlending. Het is het startschot van een breder plan om bedrijven, organisaties en particulieren te begeleiden in investeringen in hernieuwbare energie.

“We moeten stoppen duurzame energie als puur financiële projecten te bekijken waarvoor de terugverdientijd kost wat kost geoptimaliseerd moet worden. Dat is de reden waarom er nog te vaak daken slechts halfvol worden gelegd. Terwijl België, op vijf Oost-Europese landen na, de minste hernieuwbare energie opwekt in de EU. We moeten dringend dezelfde inhaalbeweging als Nederland maken. Die versnelling wil Bolt mee in gang zetten”, stelt Pieterjan Verhaeghen, medeoprichter en CEO van Bolt. “We gaan in de toekomst nog meer inzetten op begeleiding van bedrijven, organisaties en particulieren in het investeringsproces. We helpen hen om financiering te vinden en brengen hen in contact met technische partners. Deze campagne met AB is een perfect voorbeeld van hoe we samen een relevante rol kunnen spelen richting een klimaatneutrale toekomst.”

Verder lezen?

Maak een profiel aan en lees Susanova nu 1 maand gratis.