Ÿnsect bouwt grootste insectenboerderij ter wereld

De Franse startup Ÿnsect heeft ruim 110 miljoen euro opgehaald voor de productie van eiwitten uit insecten. Het bedrijf wil wereldleider worden op vlak van alternatieve eiwitten.

27 februari 2019
Ynsite

Het geld wordt gebruikt voor de bouw van de grootschalige productiesite Ÿnfarm in Poulainville (Hauts-de-France). Hier zal twintigduizend ton aan eiwitten uit insecten per jaar geproduceerd worden, voornamelijk voor gebruik in visvoer, voeding voor huisdieren en voor kunstmest.

Vandaag gaat 20 procent van de beschikbare eiwitten naar de veestapel. Met het oog op de groeiende wereldbevolking zijn alternatieve bronnen van eiwitten nodig voor voeder zodat de veestapel niet langer afhankelijk is van eiwitten die ook door mensen geconsumeerd kunnen worden, stelt Ÿnsect.

Miljardenmarkt

Ÿnsect plant in eerste instantie ontwikkeling in Europa maar op termijn zijn er ook plannen om uit te breiden naar Noord-Amerika. De markt voor diervoerder groeit snel en wordt vandaag geschat op 500 miljard dollar. Ÿnsect heeft al bestellingen in portefeuille ter waarde van 70 miljoen dollar voor de komende vier jaar.

Ook de Belgische holding Bois Sauvage heeft 10 miljoen euro geïnvesteerd het project.

Probeer Susanova gratis uit!

Wilt u meer dan alleen nieuws? Al onze plusartikels, reportages en analyses lezen? Kies dan voor een proefabonnement van een maand!